Bafa Gölü,Milas,yılan balığı,heraklia,latmos

Bafa gölünden çıkan yılan balığının yol hikayesi çeri
restoran hem kahvaltı hemde balık yiyebileceğiniz fiyatları makul bir restoran.Didim Milas yolu üzerinde Bafa beldesine varmadan göl kıyısında.


.
Denizli'den Aydın yoluna çıktık.Selçuk Efes mi ? Didim Bafa mı? derken kendimizi Bafa Gölün de bulduk.Denizli Bafa arası 250 km.Aydın,Söke yolundan hiç sapmadan Milas-Bodrum  yoluna  devam ediyosunuz.Didim yol ayrımını geçtikten sonra Bafa Beldesine ulaşıyosunuz.Bafa'ya girer girmez sola Kapıkırı yol ayrımı var.Bafa Kapıkırı arası 10 km.Kapıkırı adeta açıkhava müzesi.Antik kent Heraklia ile iç içe yaşayan köy de geçim kaynakları; turizm ,arıcılık ve hayvancılık

Köye ulaştığımız da  çok acıkmıştık.Sahilde Kaya restoranta oturduk ve Kapıkırı'na özgü yılan balığı ve göl levreği yedik.Fiyatlar normal.Porsiyonlar doyurucu.
Bafa Gölün den tutulmuş levrek yada yılan balığının tadına mutlaka bakmalısınız.




İsterseniz kıyıdaki balıkçı tekneleriyle adaları gezebiliyosunuz.Biz daha sonra gelmeye bahanemiz olsun diye tekne turu yapmadık.
Geceyi köydeki pansiyonlarda geçirebilirsiniz.Günlük 60 TL yemek dahil.


Athena Tapınağı


Sanırım burası ülkemizin en güzel köylerinden.Köyün içinde gezerken buram buram tezek kokusunu hissediyorsunuz.Köyün kadınları antik kent ve köy hakkında size rehberlik yapıyorlar.Tabi bunun bedeli olarak ta ürettikleri elişi ürünleri size satıyorlar.



Köyün tarihteki adı ise Latmos Heraklia eskiden bir liman kentiymiş.Menderes ırmağının getirdiği alüvyonlarla denizle bağlantısı kesilmiş ve önemini yitirmiş.Şehrin etrafı surlarla çevrili ve 65 kulesi varmış.Bu kule ve surların büyük bir kısmı halen ayakta.





Köy hayatı yaşamak ,teaking yapmak ,resim çekmek isteyenlere tavsiye edilir.Kapıkırı köyünde aradığınız herşey var.Unutmadan kuş meraklıları içinde göl kenarı tam bir kuş cenneti.

Yorumlar

  1. Sayın blog kullanıcısı paylaşımlarınız ve makalelerinizi çok beğendik Kiralık jet olarak paylaşımlarınızı ve makalellerinizin devamını diler teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )