zeytinyağı fabrika müzesi oleatrium ,değirmen davutlar

Kuşadası'na yolunuz düşer de  Davutlar tarafına geçerseniz yolunuz üzerinde bulunan Değirmen'e uğramadan geçmeyin.Organik bir köy olan Değirmen'in  girişinde  zeytinyağı fabrikasının gelişiminin  anlatıldığı   özel bir müze mevcut. Müze de zeytinyağı üretiminde kullanılmış bütün teknikleri görebilirsiniz.Kendinizi taş devrinden başlayıp ,günümüze kadar süren  adeta zaman tünelinde hissediyorsunuz.                                                    
 Müzeden çıkıp soldaki tepeye yöneldiğinizde 1.sınıf bir restoran var.Restoranın içi de etnografya müzesini andırıyor.Yemekler fena sayılmaz.



 Restorandan aşağı doğru yöneldiğinizde eski bir su değirmeni var.Değirmenin yanında küçük bir kafeterya mevcut.Kafeterya küçük bir göl yanında, göl  üzerinde ipten bir köprü var.Köprüden karşıya geçtiğinizde ise hayvanat bahçesi bulunmakta.




 Çocuğunuz 11 yaş altı ise midilli atlarına bindirebilirsiniz.Büyük ise üzülmeyin safkan arap atlarının olduğu bir hara var.Orada kendiniz ve çocuğunuz atlara binebilirsiniz.











 Bu köyde herşey mevcut.Hayvanat bahçesi ve  hara arasındaki seralarda organik tarım ürünleri yetiştiriliyor.Bu ürünler ve dostlarınıza hediye etmek isterseniz süs eşyalarını girişteki satış büfelerinden  alabilirsiniz.
Kısacası Davutlara 2 km mesafedeki bu köyde bütün gününüzü geçirebilirsiniz.Tabi tüm bunları yapmanızın bir bedeli var.İçeri girmek kişi başı 2 TL,müze girişi büyüklere 10 TL öğrencilere 5 TL ,12 yqş altı ücretsiz.

Yorumlar

  1. kesinlikle özelikle çocuklar için çok güzel bir yer

    YanıtlaSil
  2. Bende çok beğendim gezi planlarıma mutlaka ekliyecegim

    YanıtlaSil
  3. senden kaçmaz ortağım ...ondan eminim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )