Çameli Kanlıçay Deresi Balık Tutma Etkinliği

Gelpeşimden ekibinin bir bölümü bu hafta Çameli Kanlıçay deresinde Balık Tutma etkinliği yaptı. Denizli Merkeze Yaklaşık 122 km uzaklıkta Sarıkavak köyü yakınlarında bulunan Kanlıçay deresi balığının lezzeti ile ünlüdür.


Kanlıçay Deresi, Elmalı, Kirazlıyayla ve Sarıkavak Köylerinden geçerek Acıpayam İlçesi sınırları içeresinde Hüsniye Çayı ile birleşir. Dalaman çayının kollarından biridir. Özellikle Mınak bölgesinden geçerken çok derin vadiler oluşturmaktadır. Kanlıçay üzerinde sayısız denebilecek çoklukta alabalık tesisleri vardır. Bunların 6-7 tanesinde alabalık yeme imkanınız da bulunmaktadır.

 Derede alabalık tesislerinden kaçan alabalıklar, kırmızı benekli doğal alabalık, yayın balığı, sarı sazan gibi balık çeşitleri bulunmaktadır. 



 Ya nasip deyip yaklaşık 2 saat kadar derede yürüdük ve spor yaptık. Sonra şiddetli bir yağmura tutulduk ve geri dönmek zorunda kaldık. Çevrede bulunan bir alabalık tesisinden alabalıklarımızı alarak evlerimize mutlu bir şekilde döndük. Balık tutup tutmadığımızı merak ediyorsanız, Yaklaşık 2 kilo kadar tuttuk sanırım..
Lezzetli alabalık yemek isteyen, ayrıca zamanı olan, ayrıca uzaklığa önem vermeyen arkadaşlara tavsiye ederim. Hiç olmazsa bir defa oraları görmek gerekir. Lezzetli alabalık açısından birinci sırada Sarıkavak Köyündeki "Bağ Alabalık", ikinci sırada Kirazlıyayladaki "İlhanın yeri" ve Mınak köyündeki "Mınak Alabalık" tesislerini tavsiye ederim. Alabalığın kiremitte olanını tavsiye ederim..

Yorumlar

  1. boş dönmemişsiniz bari ne zaman yiyoruz balıkları

    YanıtlaSil
  2. İskender, hemen gelebilirsin..:) Balıklar beklemede..

    YanıtlaSil
  3. Serpme iç suların tamanında yasak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )