Nysa Antik Kenti Sultanhisar,Aydın

 Aşkınızı sevdiğinize nasıl anlattınız? İnsanlar yüzyıllardır aşkları uğruna ne kavgalar etti.Kimisi kazandı sevdiğini,kimisi kaybetti. Yeri geldi canını,yeri geldi malını heba etti insanlar;bu uğur da.Kral Birinci Antiachos'ta sevgili eşinin adını vermiş,sevgisini göstermek için koca şehre: NYSA.

Aydın-Nazilli arasında bulunan Sultanhisar İlçesi çileğinin yanında,zeytin ağaçları içinde yükselen Nysa antik kenti ile de ünlü.Şehir merkezine 3 km mesafede ki antik kent ;  bir vadinin iki yamacına kurulmuş.İki taraf köprülerle birbirine bağlanmış.Antik tiyatrosu ve kütüphanesi ayakta kalmış. Efes'ten sonra kütüphanesi ayakta duran tek şehir.Tamamen ortaya çıkmamış olan şehir de kazı çalışmaları devam etmekte.


























Kentin önemli özelliklerinden biri de Roma dönemi mimari özelliklerini taşıyan tüneli.Tüneli bir uçtan bir uca geçebilirsiniz.Antik kenti gezdikten sonra (vaktimiz olmadığı için biz gezemedik) Osmanlı döneminin mimarisinin yaşanıldığı Kavaklı Köyü'nü gezebilirsiniz.Unutmadan zeytin ağaçlarının arasında yürüyüş yapmak  isteyenlere ,ideal bir yürüyüş parkuru.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )