Taşyaran Vadisi ,Ulucak Köyü,Uşak

ÇATAL KÖPRÜ

 Ne zamandır hayalini kurduğumuz ,doğanın biz insanlara hediyesi Taşyaran Vadisi'ni  görmek ben ve dostum Ethem'e de kısmet oldu.Hep konuştuğumuz gibi;bir bayram tatilin de buluştuk ve keşfimizi yaptık.
 Taşyaran Vadisi sanıldığı gibi Uşak Yenişehir Köyü'n de değil . Daha ilerde Ulucak Köyü'nün bir mahallesi ve Kısık Köy Kargılar mahallesi arasında İmren Deresinin Gediz nehrine kavuşmasından hemen önce,oluşmuş bir vadi.Uşak'tan yola çıkmışsanız,Yenişehir Köyü'nü geçip,yokuşu indikten hemen sonra 45 .km de ,sağda ,Ulucak Köyü yol ayrımını göreceksiniz.  Burayı geçince yaklaşık 100 m ileriden Uşak tarafına geri dönün.Tarihi Çatal köprüyü geçer geçmez,sağa Ulucak köyüne ait 3-4 ev bulunan mahallesine ayrılan yoldan girin.Bu evleri geçtikten yaklaşık 1 km sonra sağda köylülerin Karagöl dedikleri gölü ve arkasındaki Taşyaran Vadisi'ne ulaşacaksınız.
 Ya da arabanızı yol üzerinde ki park alanına koyup,tarihi Çatal Köprü'den geçip  yaya olarak gidebilirsiniz.Köprüyü geçtikten sonra vadinin girişinde kum ocağı var.Kum ocağını geçince çeşme çıkacak karşınıza.Su ihtiyacınızı buradan karşılayabilirsiniz.Çeşmeyi geçtikten sonra Karagöl karşılayacak sizi.Küçük ama oldukça derin bir göl.Yaz olmasına rağmen 20 m yi gösteriyordu göldeki metre.
 Karagöl'ü görünce sol taraftan yukarı doğru çıkın ,en yukarıya.Vadiye arka taraftan dolaşın.Tabi tepeden eşsiz manzarayı seyrederek.Yaklaşık 200 m uzunluk ve 50 m derinlikteki vadinin neden bu ismi aldığını yukarıdan net  görebiliyorsunuz.Doğa karşınızda yine bir mucizesini sergiliyor.Hayranlıkla bakakalıyorsunuz ve deklanşöre arka arkaya dokunuyorsunuz.Böyle bir manzaranın tadını doyasıya çıkartıyorsunuz.














Taşyaran Vadisini bulmamızda bize yardımcı olan Ulucak  Köyünden İsmail Kardeşimize teşekkürler.

Yorumlar

  1. Kış aylarında vadideki su ve göl buz tutuyor. Üzerinde kontrol ettikten sonra yürüyebilirsiniz.. Ama eğer yazın gidiyorsanız, vadinin içine girip tamamını görmeniz, dokunmanız zor olabilir. Çünkü suyun aşındırdığı kayalar kaygan oluyor. Ayakkabınızın çok iyi olması gerekir. Yanınızda ip götürmeyi de unutmayınız..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )