Aladağlar,Kapuzbaşı Şelaleri,Yahyalı,Kayseri (Adana - Mersin den Kapuzbaşı'na nasıl gidilir ? )

Silifke'den yola çıkarken normal yoldan değil de, Aladağlar üzerinden Sivas'a geçelim diye düşündük.  Aladağ'ın  eşsiz  doğası içinde en çok görmek istediğimiz yer; Kapuzbaşı Şelaleriydi. Haritaya bakıp güzergahımızı çizdik. Tercihimiz en kısa yol olan Mersin-Adana otobanından ,Karaisalı yolu (silifke - kapuzbaşı 290 km)oldu.Karaisalı'dan kuzeye Aladağ İlçesi'ne oradan Aladağlar milli parkı ve Kapuzbaşı Şelaleri. Yolda kiraz aldığım gencin  yolun çok kötü olduğu  uyarısına rağmen yola devam ettik.Yol bildiğiniz orman yolu 45 km kadar bölüm iki arabanın yan yana geçemeyeceği cinsten toprak yol . Anlayacağınız arabanızı ve kendinizi seviyorsanız , jip haricinde gidilecek bir yol değil. Manzaraya diyecek lafım yok ;süper. Yaşı oldukça ileri ardıç ağaçları ve çam ormanlarıyla süslü dağların tepeleri bulutların içine doğru yükselmiş ,ürkütücü kaya kütleleri her an üzerinize düşecek gibi. Yolun bozukluğu bizi rahatsız etsede ( arabanızla kalsanız sizi kurtarmaya gelecek aracında işi oldukça zor,gelir mi ? bilmem) 45 km lik bu yolu 3-4 saat gibi bir zamanda bitirip hedefimize ulaştık.  Şelaleye ulaştığımızda Adana-Kozan(343 km ) tarafından gelen yolun daha güzel olduğunu öğrendik ama iş işten geçmişti bir kere.
 Şelaler takımı ; yaklaşık yedi adet şealaleden oluşuyor. Şelaler sanki bir dağın hiç bitmeyen göz yaşları gibi. O kadar su ;o kaya kütlesinin neresinde depolanır ,neresinden gelir,anlamak mümkün değil.Kayanın içinden akan tonlarca su ,sesiyle vadiyi  inletiyor.




Hayranlıkla şelaleri gezip resimledikten sonra, aşağıda bulunan tesislerde bir şeyler yiyip dinlenelim diye düşündük. Gittiğimiz tesiste semaver çayı ve kahvaltıyı tercih ettik. Öyle yüzlerce çeşit kahvaltılık malzeme beklemeyin,klasik köy kahvaltısı. Çayımızı içtikten sonra  Yahyalı -Develi-Yeşilhisar -Kayseri( 367 km)tarafından yolu üzerinden Sivas'a doğru yola çıktık. Geldiğimiz yolun aksine  bu yolun tamamı asfalt . Yol boyu etrafınızda yükselen kayalık tepeler bana Hakkari yolunu hatırlattı. Van-Hakkari yolunda Zap suyu yanınızdan akarken,etrafınızda kaya kütleleri güneşin önünü kapatır.Kapuzbaşı-Yahyalı yolu da aynı güzelliklere ve özelliklere sahip.Etrafınızı seyretmekten keyif aldığınız bir manzaraya sahip. Kapuzbaşından 10 dk lık bir mesafede kayaları yararak akan bir başka doğa harikası yer daha var.İpten yapılmış asma köprü ile suyun çıktığı yere kadar gidebiliyorsunuz. Kaçırmamanızı tavsiye ederim.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )