Gülnar Menekşe Mağarasından ,Aydıncık Aynalıgöl Mağarasına

Menekşe Mağarası
Yıllar önce Nuray YILMAZ'ın sunduğu Gezelim Görelim proğramında seyredip , bir gün mutlaka gidip görmeliyim dediğim Aynalıgöl mağarasını sonunda görebilecek olmanın mutluluğuyla, Gökbelen yaylasından yola çıktık. Gülnar'ın muhteşem doğasından deniz seviyesine inerken Menekşe mağarasına rastladık. Mağara da Mustafa ÖZTÜRK adında bir vatandaş yaşıyor.Bu bölgede yaşayanların iyi bildiği menekşe mağarasında dinlenip çayınızı içebilirsiniz.Mağara sakini Mustafa Bey geçimini bu yolla sağlıyor.Buradaki sıcak sohbetin ve Mustafa Beyin resim çekimlerinin ardından Aydıncık İlçesine doğru yola koyulduk. Aydıncık seralarının uzandığı vadiden Akdeniz mavisinin görselliğinde Aydıncık şehir merkezine girdik.





 Aydıncık ilçesinden Silifke'ye doğru 7 km sağda Aynalıgöl mağarası tabelasını göreceksiniz.Hiç düşünmeden o yola girin , Akdeniz'in göz alıcı manzarası karşısında büyüleneceksiniz. 3 km sonra ise sizi başka dünyalara götürecek Aynalıgöl mağarasıyla buluşacaksınız.1999 yılında anlatılanların aksine çobanların değil , kirpi avlamaya çıkan Aydıncıklı gençlerin bulduğu mağara; içindeki 47 m derinlikteki gölün sarkıt ve dikitleri yansıtmasından adını almaktadır.Mağara deniz seviyesine yakın bir yerde olduğundan girişine demir merdivenlerle ulaşılıyor.İçerisi bilinen mağaraların aksine ,oldukça sıcak olan mağaraya girerken yanınızda bol su bulundurmanızda fayda var.875 m'lik bir mesafeyi hem gidecek hem de döneceksiniz.Mağara içindeki görsel şölen görevlilerin mağara hakkında bilgi vermesiyle daha da keyifli bir hal alıyor.6500 m2 genişliğe sahip mağara 550 m yatay 45 m dikey derinlikte.

mağaradaki göl yanına kadar gidemiyorsunuz








Mağaradan sonra Aydıncık limanında balık yiyebilir,denizin tadını çıkarabilirsiniz.Antalya - Mersin arasını bilen bilir:Uçsuz bucaksız bir sahil vardır. Dilediğiniz yerde rahatlıkla durup denize girebilirsiniz.
mağara girişi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )