Likya Yolu Ge - Bel (6 km): Belceğiz (4 km)

Ge mahallesinin sıcak insanlarını arkamızda bırakıp Bel Köyü'ne doğru yola koyulduk.Akdeniz ile Ege'nin birleştiği bölgede ;zaman zaman mavinin, zaman zaman yeşilin tarihle kucaklaştığı yolda yürümek oldukça keyifli. Yol üzerinde öyle bir zeytin ağacı var ki ,sanki bütün Likya krallarını selamlamış.
  Likyalılar Hitit imparatorluğunun akrabaları Luvilerin devamı.Bugün ki Teke yarımadasında kurulmuş. Likya yolunu yürürken bu devletten ve devamında Büyük İskender ve Romalıların istila ettiği Antik  kent devletlerinden kalanları görme şansına sahipsiniz. Fethiye'den çıktığınızda ilk göreceğiniz Sidyma Antik kenti.Biz Boğaziçi Sidyma üzeri değide, Ge üzerinden devam ettiğimiz için buraya uğramadık.İsteyenler Sidyma üzerinden geçebilir ya da Bel üzerinden 6 km yürüyüp gitme şansın sahipsiniz.
Bel
   Ge'den  6 km yürüdükten sonra Bel Köyü'ne geliyorsunuz.Köyün girişinde tadilatta olan bir tesis var. Hemen arkasında caminin tuvelet ve şadırvanını kullanabilirsiniz.Girişte ki evlerden birine :burada bir kahvehane veya tesis olup olmadığını sorduk.Bize yok dediler. Bizde meydandaki çınar ağacının altında soluklandık.Molayı bitirip yola koyulduğumuzda köyün çıkışında Fatma Ablanın(5532714859) yerini gördük. Olmayan Milli birlik ve beraberliğimizin dayanışmanın bu köydede olmadığını gördük ve çok üzüldük.Fatma Abla bizi zorla bahçesine davet etti ve buz gibi ayran ikram etti.Burada konaklama ve yemek imkanınız var. Biraz sohbet ve dinlenmeden sonra Bel Köyü'nün küçük bir mahallesi olan Belceğiz'e doğru hareket ettik. Küçük bir hatırlatma suyunuzu Bel'de tamamlayın en az 2 l. 
Fatma Abla'nın pansiyonu


Bel
         4km ardından üç ailenin yaşadığı Belceğiz'e ulaştık.Bizi bütün sempatisiyle Recep Salim karşıladı.Semaverde çay,soğuk ayran ve gözleme bulabileceğiniz bir yer.Burada çadır kurup kalabilirsiniz.Hava hala aydınlık olduğundan biz Gavurğılı'nda denizle buluşmanın hayaliyle yola koyulduk.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )