Likya Yolu Gökçeören-Phellos 14 km; Phellos-Çukurbağ Köyü 4km ;Çukurbağ-Antiphellos (kaş) 10 km

Gökçeören'den çıkıp Hacıoğlan Deresine doğru yola çıkıyosunuz. 10 km lik bu yolda işaretler  kayıp patikalar bozulmuş asfalt yoldan gidiyorsunuz. Biz dere kenarında kamp kurduk.Nisan başı olunca hava oldukça serindi. Hacıoğlan deresine kadar düz gidiyor,sonrasında tırmanışa geçiyorsunuz. Bu alanda cep telefonu çekmiyor.4 km lik dik tırmanıştan sonra Phellos antik kentine ulaştık. Buraya ulaşmadan işaretler de sorun yok bu arada işaretleri kaçırmayın.


 Phellos antik kentine gelmeden yolda terk edilmiş bir yörük evi var. Mevsim bahar olunca kurumamış bir su pınarı vardı.Daha sonraki zamanlara kalır mı bilmem. Nisan ayı olunca Bezirgan Kaş arasında hiç su sıkıntısı yaşamadık.


Phellos antik kentinden Çukurbağ Köyü'ne iniyorsunuz. Aşağıda dümdüz bir ovada kurulmuş köy oldukça büyük ve her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.Köyün girişindeki caminin yanında çeşme var. Burada dinlendikten sonra badem çağlalarının arasından köyden çıktık. Kaş'a doğru yürüdük. 10 km'lik bu yol da işaretler zaman zaman kayıp dikkatli olmanızda fayda var.Ancak öyle bir manzara sizi bekliyor ki bütün yorgunluğunuz birden kayboluyor.Tam güneş Kaş üzerinden batarken ulaştık bu manzaraya. Fotoğraf çekmeye doyamayacağınız Kaş manzarasından ayrılmak istemiyorsunuz.Buradan Kaş'a dik bir patikadan iniyorsunuz. Sonunda Kaş .... Huzur....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Sahibi Olamayanların Ziyaret Yeri Ahmed-Turan Türbesi ve Soğuk Çermik Sivas

Sivas'ta Kalan Son Ermeni Kilisesi Tavra ( Surp Kevork) Kilisesi

Tavas Medet Köyü (APOLLONİA SALBAKE )